Fotogalerie Sharm El Sheikh, Jordánsko, Izrael

Egypt_Jordansko_Izrael

V červenci 2006 jsme navštívili egyptské letovisko Sharm el Sheikh u Rudého moře. Byli jsme ubytováni ve velmi pěkném rozsáhlém komplexu 4* hotelu Holiday Inn Amphoras (nyní již 5* Shores Amphoras Resortv oblasti Hadaba. Hotel se nachází přímo u písčité pláže. Vstup do vody byl přes korálové podlaží a molo, takže nevhodné pro neplavce. Přímo u hotelu byl krásný korálový útes s množstvím živočichů, takže jsme se jako šnorchlaři vyřádili. 
Odsud jsme podnikli dva fakultativní výlety. První byl do Jordánska, kde jsme navštivili slavné skalní město Petra a přímořské město Aqaba na břehu Rudého moře.
Druhý výlet jsme podnikli do státu Izrael. Izrael je svatou zemí pro křesťany, židy i muslimy. Izrael je prostě nádherný a pokud jste jej ještě nenavštívili, není proč déle váhat! Projeli jsme přímořskám letoviskem Eilat, okoupali jsme se v Mrtvém moři, které je nejníže položeným místem na Zemi (leží 400 metrů pod hladinou moře) a také nejslanějším jezerem na světě. Poté jsme navštívili Jeruzalém, biblické město plné úchvatných památek jako například Zeď nářků, horu Sion kde se nachází kostel Usnutí Panny Marie a hned vedle i hrob krále Davida. Prošli jsme křížovou cestu Via Dolorosa, která sleduje přibližně Ježíšovu cestu z Pevnosti na Golgotu, kde byl ukřižován. Nad Golgotou i Svatým Hrobem stojí kostel, Chrám Svatého Hrobu. Vyjeli jsem na Olivetskou horu, odkud byl nádherný výhled na celé město včetně mešity Al Aksa a Skalního dómu a hradeb které město obklopují. Jelikož jsme jeli s polskou výpravou, zúčastnili jsme se mše v Chrámu Všech národů na úpatí Olivetské hory hned vedle Getsemanské zahrady.

Do fotogalerie z naší cesty se dostanete kliknutím na odkaz FOTOGALERIE.

Každý z účastníků zájezdu do Izraele jsme nakonec dostali Čestné uznání, kde jsme byli jmenováni vyslanci dobré vůle Izraele :-)
Izrael_cestne_uznani