Fotogalerie Řím

Rim

V létě roku 2007 jsme rozhodli na pár dní navštívit "Věčné město" Řím italsky nazývané Roma, hlavní město Itálie. Tam jsme letěli z Prahy se společností Sky Europe (na letiště Řím Fiumicino) a zpátky se stejnou společností do Bratislavy. Ubytování jsme měli zajištěné předem přes agenturu venere.com v 3* hotelu Kriss na ulici Via Treviso 37 za cenu 70 eur na noc ve dvojlůžkovém pokoji se snídaní.

Během 3 dnů jsme navštívili maximum co se dalo.
Kapitol, nejnižší ovšem nejdůležitější ze sedmi římských pahorků, kde se vystavuje vlčice, která zde v 8. století př.n.l. odkojila Romula a Rema. Chlapci nakonec založili město, a protože v bratrské šarvátce vyhrál Romulus, Řím se podle něj italsky jmenuje Roma.

Dále Forum Romanum, Palatin, návrší, kde Romulus založil Řím a závodiště Cirkus Maximus.
Prohlédli jsme si zvenčí i zevnitř symbol Říma, nechvalně známe Koloseum, obrovskou arénu, ve které na život a na smrt bojovali udatní gladiátoři. Staří Římané v něm pro zábavu lovili zvířata.
Pantheon a nádhernou Fontánu di Trevi, do které se hází dorbné mince, a to zásadně dozadu za sebe. Traduje se, že kdo minci do fontány vhodí, do Říma se zase někdy vrátí. A kdo si hodí i další, tomu se splní přání. Fontána je mincí plná a jednou za čas se mince z fontány vybírají. Poseděli jsme na Španělských schodech, které ovšem Italové jako "Španělské" vůbec neoznačují, prošli si náměstí Piazza Venezia s památníkem Viktora Emanuella II., krásné náměstí Piazza Navona, čtvrti Trastever, Laterán.

Nemohli jsme vynechat návštěvu nejmenšího státu světa, Vatikánu, samostatného státu ležícího na území Říma se Svatopetrským náměstím a bazilikou sv. Petra a Vatikánskými muzei, kde se mimo jiné nachází slavná Sixtinská kaple. Vatikán je srdcem katolické církve a sídlem papeže, kterého střeží vojáci v pestrobarevných uniformách, patřící ke členům Švýcarské gardy. Jen kousek odsud se nachází Andělský hrad. Pochutnali jsme si na pravé italské pizze i zmrzlině, která je nejlepší na světě. V ulicích Říma nacházíme typická "pítka" zvaná "nasoni", ze kterých teče zdarma osvěžující pitná voda, která v tom horku přijde vhod.

Do fotogalerie z naší návštěvy Říma se dostanete kliknutím na odkaz FOTOGALERIE. Najdete zde i pár videí.