Středa 19.12.2018
Dneska jsme šli a snídani do restaurace Aubergine. Sedli jsme si venku v zahradě s krásným výhledem na marinu. Výběr je menší, ale zase třeba tady měli uzeného lososa, jiný druh salámu, taky připravují vajíčka a palačinky. Číšníci roznáší čaj a kávu ke stolům.
Po snídani jdeme na pláž. Dneska nefouká a je zatím nejteplejší moře, 27,8 stupňů, bazény mají jen 24. Na pláži jsem si zahrabal nohy do teplého písku na půl hodiny. Pak jsem si poležel v houpací síti natažené mezi palmami. Po areálu jezdí i golfové elektro vozítka, které můžete využít a objednat si je. Hodně lidí se nimi nechá dovézt třeba na večeři. Hraje příjemná hudba.
Potom jsme se šli projít po pláži Ocean Beach směrem k městu Taqah. Pláž je dlouhá, písečná, otevřená k Indickému oceánu. Je čistější jen jsou tady větší vlny a proudy. Naštěstí je tady v určitém úseku pobřežní hlídka. Na pláži je množství lehátek a slunečníků, ale jeden vedle druhého. Na samém konci jsou hezké cabaně s baldachýnem, ale ty jsou určené pro členy klubu exclusive. Ovšem tam se připlácl 40 OMR za den za pokoj a jsou v tom zahrnuté další služby, ale nemá to smysl. Nikdo tady neleží. Je to daleko, mají tady extra bar, kde nikdo neobsluhuje. Hned vedle je plot a bordel.
Pokračujeme dál, následuje další molo z kamenů. Musíme přebrodit řeku vtékající do moře. Všude plno vodních ptáků, hlavně velkých racků (seagull) a pár volavek. Na pláži krabi. Martin chtěl jednoho velkého chytit, ale ten se nedal a odvděčil se mu kousnutím klepety do prstu, že mu tekla krev. Pokračuje široká pláž, tyrkysové a čisté moře. Na horizontu se vypínají vysoké hory.
Došli jsme ke kempu Souly Ecolodge Salalah. Vypadá opuštěně, přesto tady nějací hosté jsou ubytovaní. Celý areál je oplocený včetně ostnatého drátu. Nicméně je volně přístupný. Jsou tam pěkné dřevěné vilky s terasou, restaurace, palmy. Mají tady solární panely. Co mě zaujalo, byli dva velbloudi, kteří se tady pohybovali a krmili. V pozadí hory. Dále už je jen nějaká pevnost a následuje město Taqah.
Vracíme se zpátky. Okoupali jsme se a šli na oběd do bufetové restaurace Al Souk. Cestou jsme přivázali barevnou stužku ke stromu přání umístěnému na pláži Queen Shiba. Strom je ověšený barevnými stužkami. Na oběd jsem si dal hovězí roastbeef na studeno, sýrové jako tvarohové kuličky, zeleninový salát, grilované kuře, pečené brambory a kousek turecké placky se sýrem.
Po obědě ležíme na pláži. Po 15 hodině jsme si zašli do Ivory Lounge v lobby na zákusek a espresso. Zákusky nabízí každý den od 15 do 18 hodin. Mají několik druhů velmi dobré a hezké na pohled, taky ručně dělané čokoládové bonbóny a datle.
V 16 hodin jsem šel na lekci pilates. Cvičí se v altánu s názvem "Shala Yoga House" mezi pláží Sports a Ocean s výhledem na moře a palmy. Sešlo se nás čtyři. Lektorka Alena je z Běloruska. Bylo to moc fajn, chvílemi náročné, komentuje to anglicky a ještě chodí individuálně mezi námi a pomáhá. K dispozici jsou podložky, nové ručníky, další sportovní pomůcky, voda a kelímky. Hraje relaxační hudba. Pilates je v pondělí, středu a pátek v 16 hodin. Každý den v 10 hodin dopoledne jsou lekce jógy a ranního strečinku. Trvalo to 40 minut.
Pak jsem se ještě okoupal v moři a šel na pokoj. Martin už odešel dříve. Konečně nám zprovoznili TV. Před večeří jsme se stavili v baru u bazénu na pivko. Všechno nalévají malá pivka značky Hollandia.
Nádherně hraje slečna na saxofon.
Francouzskou večeři máme ve středozemní restauraci Aubergine, à la carte. Patří k našemu hotelu. Stoly mají připravené v zahradě u mariny. Je tady více světla než včera. Na stromech visí lampy v ománském stylu. K tomu hraje pán na jakousi mandolínu. K pití je víno a nealko. Nejdříve přinesli 4 druhy housek a máslo. Následoval předkrm, salát Nicoise - polosyrová ryba, k tomu nastudeno brambory, cibule, olivy, rajče. Potom francouzská cibulačka se sýrem Gruyère. Celkem dlouho se čeká na jednotlivé chody. Je tady hodně lidí a vše nosí hromadně. Hlavní chod byla buď ryba s nějakou omáčkou a bramborová kaše, to si dal Martin, nebo steak z hovězí svíčkové s gratinovaným bramborem, zeleninou a přelivem. Obě jídla byla dobrá. Pochutnal jsem si. Maso bylo měkké. Následoval dezert, čokoládová pěna, ale to jsme si nedali.
V hlavní bufetové restauraci Al Souk jsem si ještě dal plněnou bramboru pečenou ve slupce a kuřecí maso na grilu a Martin pizzu. V baru pivko a šup do hajan. Zítra chceme vstanout dříve a jít pozorovat delfíny. Snad budeme mít štěstí.