Pátek 21.12.2018
Vstáváme v 6:20 a jdeme na kamennou hráz odkud je možné při troše štěstí pozorovat dva druhy delfínů, kteří se tady vyskytují. Mezitím pozorujeme východ slunce. Na konci je altán a popis obou druhů delfínů. Ale asi jsou na dovolené. Neukázali se. Pozorujeme aspoň mořské ptáky, volavky a hlavně velké racky (angl. seagull). Udělali jsme si hezkou ranní procházku před snídaní.
Snídani jsme si dali v hlavní bufetové restauraci Al Souk, seděli jsme na terase. Dal jsem si vaječnou omeletu s houbami a sýrem, dušené žampiony, zapečená rajčata se sýrem a kořením, pečenou slaninu (samé maso), různé druhy sýra, papriku a dneska měli pečené slané taštičky s různou náplní (sýr, nějaké mleté maso,...). Každý den mají něco jiného. A denně čerstvé křupavé pečivo, rohlíky, několik druhů chleba, housek, bagety,...
Po snídani jdeme na pláž, dneska na naše místo. Moře je úplně klidné a průhledné že vidíme na dno. Kolem nás se motají menší i větší rybky. Na 10 hodin jdu na lekci jógy se strečinkem. Sešlo se nás dost. Martin šel mezitím sbírat mušle. Po okoupání v moři jsem šel pro turecké placky gözleme. Byť mají být od 11 hodin a je 11:25, baba si teprve připravuje věci. Otráveně se mě zeptala co chci. Že až za deset minut. Odešel jsem a napsal zprávu přes Messenger na hotel. Uvidíme co napíšou. Odepsali za 2 dny, že děkují za zprávu, omlouvají se a budou to řešit. Je pátek, a dnes se alkohol nalévá až od 14 hodin a to v kuse do 01:00, byť bary zavírají ve 23:30.
O půl jedné jsme si vzali kola a jeli do Juweiry na oběd do bufetové restaurace Al Manara. Na snídaně a obědy není třeba rezervace, pouze na večeře. Vše je zahrnuto v AI. Jak je hotel menší, tak i restaurace je malá. Není tady moc lidí. Výběr je taky menší než u nás. Dal jsem si smaženou rybu v těstíčku se semolinou, bez kostí, opečené brambory, řecký salát, kousek pizzy, hovězí terrinu (paštiku) a na konec trochu crème brûlée.
Odvezli jsme se na kole na malou pláž vedle hotelu Rotana - Lagoon Beach. Je určena pro hosty Juweiry. Je tady pár lehátek, slunečníků, sprcha, toalety, jedna houpací síť a bar Lagoon Beach Bar. Mají tady pití a pár lehkých jídel jako burger, pizza, hranolky, karbenátky, kuřecí špíz, řecký salát.
Okoupali jsme se, zrovna je odliv, a jeli zpátky k nám. Lehl jsem si do houpací sítě. V 16 hodin jsem šel zase na pilates. Párkrát moře, zákusky, cappuccino a caffè latte a v 17:20 na pokoj. Sprcha a zase vzhůru do ulic.
Dneska máme rezervaci v à la carte restauraci Aubergine, tentokrát španělské menu. Opět sedíme venku v zahradě. Nejdříve přinesli pečivo a máslo, vodu a víno. Předkrm je zeleninový salát s omáčkou romesco a olivami. Následuje polévka z mořských plodů s rajčaty a šafránem. Plave v tom zelenina, kousky ryby a krevety. Hlavní chod jsme si zvolili každý jiný. Martin paellu s mořskými plody a já opět po zkušenostech hovězí svíčkovou s krémem z ančoviček a zeleninou s česnekem. Svíčková byla opět výborná jako posledně. Paella průměrná. Nahoře kreveta, kus ryby, v tom kalamáry, mušle, ... Měli jsme už lepší. Jsme sytí. Dezert byl crema catalana. Je to jako crème brûlée. O zábavu se postarala španělská tanečnice.
Po večeři jsme se prošli kolem pláží. V baru jsme si dali whisky a v restauraci ještě pizzu a šli na pokoj.